Allereerste zwangerschapskenmerken

De allereerste zwangerschapskenmerken zijn al te ervaren in de eerste 2 weken na de bevruchting, namelijk het uitblijven van de menstruatie. Zeker wanneer je altijd heel regelmatig menstrueerde zal het snel opvallen wanneer de menstruatie uitblijft.

Vanaf dag één na het uitblijven van de menstruatie kan je al een zwangerschapstest doen, zeker wanneer je in de periode hiervoor seksueel actief bent geweest bestaat de mogelijkheid dat deze dan positief is. De zwangerschapstest zal reageren op het hormoon HCG wat na de bevruchting te vinden is in de urine, is deze aanwezig dan zal de test positief kleuren.

Zwangerschapskenmerken week 4

Het kan zo zijn, dat je iets wat licht bloedverlies hebt. In de 6 tot 12 dagen na de bevruchting zal het eitje zich in jouw baarmoeder nestelen, dit kan gepaard gaan met wat bloedverlies. Dat bloedverlies is niet schadelijk voor jou of de baby, wel zal het je laten twijfelen wanneer je nog geen test hebt gedaan.

Bloedverlies heb je namelijk ook bij de menstruatie, zo zijn er nog meer zwangerschapskenmerken die veel lijken op menstruatieklachten. Denk daarbij aan gevoelige borsten, ook rond de 4 weken zal je hier last van kunnen hebben.

Zwangerschapskenmerken eerste weken

Naast het uitblijven van de menstruatie zijn er ook nog andere vroege zwangerschapskenmerken. Zo kun je al snel last hebben van misselijkheid, door het hormoon HCG. Vooral in het eerste trimester is er een grote kans dat je hier last van hebt. Bij sommige vrouwen gaat het daarna weer over, maar er zijn ook vrouwen die hier de hele zwangerschap last van hebben.

Daarnaast speel vermoeidheid vaak ook een grote rol tijdens de zwangerschap, je lichaam verricht veel werk en veel energie wordt gestopt in het laten groeien van de baby. Sommige vrouwen hebben ook ontzettend veel zin in bepaald voedsel, of willen juist een bepaald product vermijden.

Er zijn veel punten die kunnen wijzen op zwangerschap, maar voor het beslissende antwoord kun je het beste een zwangerschapstest doen.