Alles over zwanger worden

Zijn jullie er aan toe om aan gezinsuitbreiding te beginnen, dan is het handig om alvast wat informatie te verzamelen over hoe een zwangerschap in zijn werk gaat. Alles over zwanger raken, zwanger zijn en zwanger over tijd zijn is online te vinden.

Om zwanger te raken zal je moeten stoppen met het gebruiken van voorbehoedsmiddelen, dan is het ook belangrijk om te weten dan het niet altijd meteen bij de eerste keer raak is. Handig is om te weten wanneer jouw eisprong ongeveer plaats vindt, hiervoor zijn speciale testen te koop maar wanneer je regelmatig menstrueert, weet je dat twee weken na de laatste menstruatie de vruchtbaarheid het hoogst is.

De kans dat de eicel dan bevrucht raakt is dan ook het grootst, ongeveer 30% van de koppels raakt binnen 3 maanden in verwachting. Binnen een half jaar zijn 70% van de koppels in verwachting en na een jaar kan zo’n 80% vertellen dat ze een kindje verwachten.

Geef daarom niet meteen op als het na de eerste keer niet lukt. Duurt het zwanger raken langer dan één jaar, ga dan naar de huisarts om verdere opties te bespreken.

Zwanger zijn

Ook alles over zwanger zijn is online te vinden, zo vind je er eventuele zwangerschaps symptomen en zwangerschaps kwaaltjes, maar ook wat er gebeuren moet wanneer je zwanger bent en wat er allemaal aangeschaft moet worden voor de kleine.

Zo zullen jullie eerst langs de huisarts moeten gaan, hij zal verdere uitleg geven over het maken van een afspraak bij een verloskundige. Zij zal jullie de hele zwangerschap begeleiden en veel uitleg geven over wat er de komende tijd te wachten staat.

Over tijd zwanger

Wanneer de baby na 40 weken nog niet geboren is wordt er gesproken van over tijd zwanger zijn. Dit kan echter nog niet direct kwaad, ongeveer 5 tot 10% van de vrouwen bevalt pas na de uitgerekende datum. In het ziekenhuis zal gekeken worden of het al nodig is om de bevalling op te wekken, misschien gebeurd dit wel uit zijn eigen.