Eerste tekenen zwanger

De eerste tekenen van zwanger zijn kun je al vroeg in de zwangerschap merken, vanaf de tweede zwangerschapsweek kunnen er al veel tekenen van zwanger zijn. Allereest zal je natuurlijk merken dat de menstruatie uitblijft, vanaf dat moment is het ook mogelijk om een zwangerschapstest te doen.

Dat is het moment dat het eitje zich ingenesteld heeft in jouw baarmoeder, dan zal ook het hormoon HCG zijn werk gaan doen. Dit hormoon is te vinden in urine van zwangere vrouwen, de zwangerschapstest zal hier positief op reageren bij het vinden van het hormoon.

Zwanger eerste tekenen

Sommige vrouwen hebben er wel mee te maken en andere niet, dat komt omdat ieder lichaam anders is en anders reageert op een zwangerschap. Vanaf week 2 kunnen sommige tekens van zwanger zijn zich al uiten, zo kun je al last hebben van misselijkheid of opgezwollen borsten.

De misselijkheid gaat vaak vanzelf weer over, meestal binnen het eerste trimester. Toch zijn er ook vrouwen die de hele zwangerschap last hebben van die misselijkheid. Daarnaast kun je ook al merken dat jouw borsten opgezwollen zijn en dat jouw tepels ook veranderen. Ze worden groter en zullen donkerder van kleur veranderen.

Tekens van zwanger zijn

Later in de zwangerschap, rond de 6 tot 8 weken kan het ook zo zijn dat je vaker naar de wc moet. Je zult merken dat je blaas snel vol zit doordat de baarmoeder is opgezwollen. De opgezwollen baarmoeder drukt tegen jouw blaas aan, dat zorgt ervoor dat je blaas sneller vol is en jij vaker moet plassen.

Trek hebben in bepaald voedsel hoort ook bij de zwangerschap, ook kan het zo zijn dat je een bepaal product helemaal niet meer lust terwijl het voor de zwangerschap jou favoriete etenswaar was.