Eerste verschijnselen zwanger

De eerste verschijnselen van zwanger zijn kun je al in de eerste twee weken merken, je menstruatie zal namelijk uitblijven. Soms kan het zo zijn dat je rond die periode wel wat last hebt van bloedverlies, dit komt omdat het eitje zich tussen 6 en 12 dagen na de bevruchting in zal nestelen in jouw baarmoeder.

Hierbij kan er wat bloedverlies optreden, dit kan gelukkig geen kwaad voor jou of de baby. Iets anders wat ook behoord tot de zwanger verschijnselen is vermoeidheid. Het kan namelijk zo zijn dat je heel moe bent in het begin van je zwangerschap, maar ook in de loop van de zwangerschap kan vermoeidheid een grote rol spelen.

Je lichaam stopt namelijk heel veel energie en voedingsstoffen in het ontwikkelen van de baby. Hierdoor kan het zo zijn dat je lichaam snel moe is en je vaker tussendoor even liever gaat liggen.

Zwanger eerste verschijnselen

Wat je ook kunt opvatten als zwanger verschijnselen eerste weken is het vaker moeten plassen. Doordat je zwanger bent zal jouw baarmoeder steeds groter worden, vooral tussen de 6 tot 8 weken zal je baarmoeder opzwellen. Hierdoor drukt deze tegen jouw blaas aan en is je blaas sneller vol.

Daarnaast kun je ook vrij snel in de zwangerschap al klachten hebben als misselijkheid. Dit komt door het hormoon HCG wat veel voor de baby betekend, Hierdoor kun je erg misselijk raken. Meestal gaat dit vanzelf weer over.

Zwanger maar geen verschijnselen

Niet iedere vrouw heeft tijdens haar zwangerschap ook daadwerkelijk verschijnselen zwanger te zijn. Dit kan in sommige gevallen gunstig uitpakken, denk bijvoorbeeld aan misselijkheid, vaak moeten plassen of pijnlijke borsten.

Hierdoor raak je misschien wat aan het twijfelen maar wanneer de zwangerschapstest aan heeft gegeven dat de HCG waarde in je urine positief is kun je er vanuit gaan dat je zwanger bent. Ieder lichaam is anders en zal dus ook anders reageren op een zwangerschap, wel hebben veel vrouwen te maken met zwangerschaps symptomen.