Symptomen zwangerschap

Ben je bezig om zwanger te worden en heb je het idee dat het nu eindelijk gelukt is? Of heb je onveilige seks gehad en heb je het idee nu zwanger te zijn? Er zit nogal een verschil tussen beide gevallen. In het eerste geval is het gewenst, in het tweede geval vaak niet. Hoe weet je of je zwanger bent? Wat zijn de symptomen van een zwangerschap?

Eerste symptomen

Het uitblijven van de menstruatie en gevoelige borsten zijn vaak de eerste tekenen van een zwangerschap. Deze eerste symptomen kunnen samengaan met misselijkheid en duizeligheid. Heb je te maken met één van deze zwangerschapssymptomen? De kans bestaat dat je op dat moment zwanger bent. Je kunt bij de drogist of apotheek een zwangerschapstest aanschaffen. Voor extra zekerheid kun je er 2 aanschaffen van 2 verschillende merken. Geven beide testen aan dat je zwanger bent? Dan mag je er vanuit gaan dat je zwanger bent. Gefeliciteerd!

Verloskundige inschakelen

Waarschijnlijk ben je na dit nieuws druk in de weer om je voor te bereiden op de komende 40 weken van je zwangerschap. Wat kun je dan allemaal verwachten? In het Zwangerschap per week artikel hebben we enkele belangrijke weken voor je omschreven. Waarschijnlijk krijg je genoeg tips van familie en vrienden binnen, maar zorg ervoor dat je contact opneemt met een verloskundige. Zij kan je begeleiden gedurende de gehele zwangerschap. Zo sta je er nooit alleen voor.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Een zwangerschap is niet alleen maar een feest. Natuurlijk is het gevoel dat er een klein kindje groeit in je buik nauwelijks te omschrijven, maar de symptomen van een zwangerschap als misselijkheid, duizeligheid en gevoelige borsten kun je missen als kiespijn. De meeste zwangerschappen verlopen prima. Toch komt het in 1 op de 100 gevallen voor dat een bevruchte eicel zich buiten de baarmoeder zal bevinden. Een dergelijke buitenbaarmoederlijke zwangerschap loopt helaas niet goed af. Dit komt gelukkig niet vaak voor. Een zwangerschap blijft bijzonder. Je eigen kindje in je buik, dat gevoel is haast niet te omschrijven.