Uitblijven van menstruatie

Als je zwanger probeert te worden doe je er goed aan om je menstruatiecyclus in kaart te brengen. Meestal duurt deze cyclus 4 weken (28 dagen), maar kan bij sommige vrouwen ook korter of langer duren. De meest vruchtbare periode is vlak voor de eisprong. De eisprong vindt elke cyclus een keer plaats. Vanaf 3 dagen voor de eisprong is de kans het grootst om zwanger te worden.

Vervolgens is het afwachten geblazen. Eén van de eerste symptomen van een zwangerschap, is het uitblijven van de menstruatie. In plaats van je normale menstruatiecyclus raak je nu over tijd. De ongesteldheid blijft uit. Ben je zwanger? Neem een zwangerschapstest af om te kijken of je zwanger bent.

Innestelingsbloeding

Let op dat er altijd uitzonderingen zijn. Het uitblijven van de menstruatie kan ook komen door andere oorzaken, als het gebruik van bepaalde medicijnen, medische aandoeningen en ziektes of stress. In sommige gevallen kunnen vrouwen een innestelingsbloeding krijgen. Dit is het moment waarop de bevruchte eicel zich in de baarmoederwand gaat nestelen. Hierdoor heb je toch kans op bloedverlies, wat kan lijken op de normale menstruatie, maar kun je toch heel goed zwanger blijken te zijn. Wil je duidelijkheid of je mogelijk zwanger bent? Een zwangerschapstest is dan de oplossing om uitsluitsel te geven.