Wat zijn de symptomen van een zwangerschap

Wanneer je heel graag weten wilt of je zwanger bent is het natuurlijk spannend om de zwangerschapstest te doen. Dit kan ongeveer nadat je een dag overtijd bent, de test zal reageren op het HCG hormoon wat tijdens de zwangerschap in de urine te vinden is.

Sommige vrouwen kunnen merken dat ze zwanger zijn door het hebben van zwangerschapssymptomen, maar wat zijn de symptomen van zwangerschap nou eigenlijk.

Wat zijn de symptomen

In de eerste paar weken van de zwangerschap zal je hier weinig van voelen. Het duurt namelijk ongeveer 2 weken voordat het eitje in jouw baarmoeder is ingenesteld na de bevruchting, vanaf dat moment heb je de kans om al wat zwangerschapssymptomen te ervaren.

Natuurlijk wil je dan weten, wat zijn symptomen van zwangerschap. Aangezien ieder lichaam anders is zal het ook anders reageren op een zwangerschap. Wel is het zeker dat jouw lichaam dan aan het veranderen is, er wordt namelijk keihard gewerkt aan een nieuw leven in jouw buik. Wat zijn symptomen, dit zijn tekenen die aangeven dat je zwanger bent.

Veranderingen zwangerschap

Jouw lichaam veranderd dus veel en geeft misschien al wat kenmerken van een zwangerschap, maar  wat zijn de symptomen hiervan. Het kan zo zijn dat je last hebben van gespannen of pijnlijke borsten, buikpijn of een opgezette buik, hoofdpijn, misselijkheid of vermoeidheid.

Meestal gaan deze symptomen gepaard met elkaar, wat ook lastig is bij deze symptomen is dat ze vaak ook optreden wanneer je ongesteld moet worden. Daarom is het heel lastig om aan de hand van deze symptomen te bepalen of je zwanger bent. Daarvoor kun je het beste een zwangerschapstest doen. Door het hormoon HCG zal de zwangerschapstest positief zijn, ben je niet zwanger dan is er ook geen HCG hormoon te vinden in de urine, daardoor zal de test niet verkleuren en is hij negatief.

Test ook niet te vroeg op een zwangerschap. Je kunt dan denken dat je niet zwanger bent terwijl het nog niet mogelijk was om de test te doen. Doe de test pas nadat je een aantal dagen overtijd bent, zo weet je zeker dat de test juist uitgevoerd wordt.